České a světové speciality ve stylové restauraci Labská Bašta, Ústí nad Labem – Střekov

Bašta hostila i Klause

Labská Bašta na Střekovském nábřeží u cyklostezky měla dříve spíš smůlu. Hospůdku, otevřenou celoročně, vyplavila povodeň roku 2002 a přísun zákazníků jí brzdil uzavřený podjezd.

Nad osudem vyhrála loni. Na jaře si ji pro oběd vybral prezident Václav Klaus. Dostal měšec plněný parmskou šunkou s hříbkovou omáčkou, babiččiny brambory a slámové víno. Bašta vyhrála anketu našeho deníku Hospůdka roku 2004 a letos se do ní hlásí opět.

"Vítězství si vážím – vždyť o něm rozhodli sami čtenáři," řekl Vladimír Šťastný, majitel restaurace. Díky povodni zrenovoval kuchyň, další velkou vodu nečeká. "Sehnat dobrého kuchaře je umění. Navíc je důležité, aby oba, kteří se střídají, vařili stejně." Hosté ale méně experimentují, hitem Bašty je proto stále smažený sýr s hranolkami. A Zaváté kuře – kuřecí zapečené v hermelínu.

"Lidé jsou dnes náročnější než dříve. Denně pro ně kupujeme čerstvé ingredience, vaříme jen z chlazeného masa. Hosté rádi jí zeleninové saláty v různých úpravách," prozradil Vladimír Šťastný. Je rád, že si hospůdku oblíbili cyklisté z cyklostezky, Bašta pro ně má vlastní terasu. "Mohou tam přijít i s koly."

Labská Bašta hostila i Klause


Ústecký deník, 6. 8. 2005


[ ^ k obsahu ^ ]

logo Labská Bašta

Kniha návštěv

Napište nám vzkaz, přání, stížnost nebo názor na naši restauraci.

Za Vaše názory předem děkujeme.


Team Labské Bašty

Jméno a příjmení:

Váš e-mail:

Zpráva: