České a světové speciality ve stylové restauraci Labská Bašta, Ústí nad Labem – Střekov

Hospůdka roku nakrmila i prezidenta

Vítězem ankety čtenářů Ústeckého deníku Hospůdka roku 2004 se stala vyhlídková záhradní restaurace Labská Bašta, ležící u střekovské cyklostezky.

Dostala celkem 106 hlasů a za ně v pondělí na slavnostním setkání výherní certifikát. Manželům Šťastným, majitelům a provozovatelům bašty, jej předaly šéfredaktorka Ústeckého deníku Alena Volfová a pracovnice oddělení péče o čtenáře Hana Veltruská.

Slavnostní okamžiky zažívalo s majiteli v salonku hospůdky, vyzdobeném loveckými trofejemi a velkým krbem, pět čtenářů deníku. Byli vylosováni ze všech účastníků ankety: muži dostali dárková balení pěnivého moku, ženy kvalitní víno. "Díky, že jsme se zde mohli sejít. A vám děkuji, že jste pozvání přijali," obracela se Hana Veltruská na majitele a poté na vylosované. Právě pro ně jejich hospůdka – také oni se totiž zasloužili o vítězství Labské Bašty – připravila pohoštění.

Vladimír Šťastný přítomným prozradil, že jeho hospůdka hostila letos na konci března Václava Klause s manželkou. "Uvařili jsme mu kuřecí měšec s parmskou šunkou, hříbkovou omáčkou a babiččinými brambory. Jako aperitiv měl ceněné slámové víno," uvedl majitel restaurace.

"Labskou Baštu navštěvujeme často," shodli se vylosovaní čtenáři. "Loni jsem zde dokonce měla svatbu. Bylo nás třicet, dali jsme si klasiku – knedlíčkovou polévku a knedlo vepřo zelo. A byli jsme moc spokojeni," chválou nešetřila Monika Šachová ze Střekova. Baštu a její bašty, třeba pstruha, si pochvaloval i Petr Stráda. "Je tu pěkné prostředí, zvlášť v létě venku. Občas zajdeme s manželkou," přiznal Střekovan.

Než začali restauraci na břehu Labe provozovat manželé Šťastní, byla zde Rybářská bašta. "Ta skončila stejně jako osm hospod před ní. Jen rybami se totiž restaurace neuživí. Bohužel nás s nimi stále spojují," posteskl si majitel podniku, který zcela zničily záplavy v srpnu 2002. "Vše se muselo zbourat a postavit znovu. Udělali jsme si to sami," řekl. Soudí, že nejlepší reklama pro podnik je, je-li host spokojen a vrací se.

Majitel je pyšný na názvy jídel Beruška, Zaváté kuře či Tlapa. Těší jej také blízkost cyklostezky. Tu oceňuje i výherce Jan Veselý. "Je tu pohoda a klid, chodíme sem minimálně jednou týdně. Naposledy jsme se stavili v sobotu s dcerou," dodal muž z Neštěmic.


Ústecký deník


[ ^ k obsahu ^ ]

logo Labská Bašta

Kniha návštěv

Napište nám vzkaz, přání, stížnost nebo názor na naši restauraci.

Za Vaše názory předem děkujeme.


Team Labské Bašty

Jméno a příjmení:

Váš e-mail:

Zpráva: