České a světové speciality ve stylové restauraci Labská Bašta, Ústí nad Labem – Střekov

Prezidentský oběd je opravdová kuchařská magie

…Nedělní oběd připravili pro prezidenta Václava Klause s dvacetisedmičlenným doprovodem v restauraci Labská Bašta pod hradem Střekovem, dominantou Ústí nad Labem.

"Jídelníček jsme sestavovali sami," pochlubil se Vladimír Šťastný. Po společné poradě se zde rozhodli připravit menu o třech chodech. Jako předkrm byla servírovaná marinovaná panenka s pikantní omáčkou, po něm následoval kuřecí měšec plněný parmskou šunkou s hříbkovou omáčkou s přílohou babiččiných brambor.

"Je to neobvyklá variace, ale velmi chutná," ohodnotil tuto kombinaci Václav Klaus. Následoval ovocný dezert s jahodami. V severních Čechách nesmělo na stole chybět ani regionální víno. "Z Žernosek jsme dovezli slámové Rulandské šedé 2002 a Žernosecký barrique 2002," upřesnil Šťastný. Nakonec Klaus s manželkou personálu za oběd zatleskali.

Labská Bašta hostila i Klause


MF DNES, 30. 4. 2004


[ ^ k obsahu ^ ]

logo Labská Bašta

Kniha návštěv

Napište nám vzkaz, přání, stížnost nebo názor na naši restauraci.

Za Vaše názory předem děkujeme.


Team Labské Bašty

Jméno a příjmení:

Váš e-mail:

Zpráva: