České a světové speciality ve stylové restauraci Labská Bašta, Ústí nad Labem – Střekov

V restauracích vládne svíčková

Majitel restaurace Labská Bašta Vladimír Šťastný pořádá obvykle svatební hostiny pro třicet, čtyřicet lidí. "To je málo, svatby už prostě nejsou to, co bývaly," hodnotí současnost.

U něj je zájem především o sobotní hostiny. "Měli jsme tu čtvrteční i páteční oslavy, ale převažují sobotní. Termíny máme zamluvené několik měsíců dopředu. Jediný měsíc, kdy je prázdno, je květen, to kvůli pověře, že květnové manželství se do roka rozpadne," uvedl Vladimír Šťastný.

Co se týče jídelníčku, snaží se předkládat neotřelé pokrmy. "Bolševickým jídlům typu šunková rolka se vyhýbáme. Jako předkrm nabízíme například marinované ryby," přiblížil menu.

Hosté si mohou vybrat z několika předkrmů či hlavních jídel. Přesto na celé čáře vítězí svíčková. "To je prostě tradice, nic ji nepřekoná. Zájem je i o vepřo-knedlo-zelo a o večerní gulášek," popsal chutě hostů restauratér. Hlavní jídlo včetně předkrmu vyjde na 250 až 300 korun.

"Přizpůsobíme se finančním možnostem zákazníků. Ojedinělé u nás nejsou ani honosné hostiny se šesti chody. Záleží na úpravě jídla a ingrediencích. Parmská šunka nebo pravé hříbky jsou prostě drahé," dodal Vladimír Šťastný.


Ústecký deník, 8. 7. 2005


[ ^ k obsahu ^ ]

logo Labská Bašta

Kniha návštěv

Napište nám vzkaz, přání, stížnost nebo názor na naši restauraci.

Za Vaše názory předem děkujeme.


Team Labské Bašty

Jméno a příjmení:

Váš e-mail:

Zpráva: